Toužíte po nových běžkách? Obrňte se trpělivostí

11. 05. 2020 / Tipy a rady

Běžky zažívají v posledních letech své znovuzrození a díky opatřením v souvislosti s pandemií Covidu 19 se během uplynulých zimních období staly doslova fenoménem. Na to, aby se dalo vyrazit do stopy, není potřeba tolik zkušeností jako na sjezdovky, a navíc v době zavřených lyžařských areálů to bylo právě běžkování, které umožnilo lidem užít si zábavu na horách.

A tak klasickou techniku i bruslení oprášily stovky sjezdařů a ti, které příznivé sněhové podmínky minulé sezony vytáhly z teplých domovů, začali s nadšením objevovat kouzlo klasického lyžování. A strhla se poptávka po běžeckém vybavení a běžky došly i v půjčovnách.

Za nedostatkem zboží je covid i válka

Covidová pandemie bohužel významně zasáhla nejen do výrobních procesů kvůli omezením, karanténám a vysoké nemocnosti, ale na výrobě se projevil i nedostatek některých materiálů, v tomto případě zejména plastů.

Výrobce naší oblíbené značky Sporten hlásí v této souvislosti, že právě všechny vyjmenované faktory v kombinaci se zvýšenou poptávkou po vybavení vyvolaly na trhu nedostatek v celém běžeckém sortimentu a málo zboží pravděpodobně bude i v následující sezoně 2022/23.

Komplikují se i dodávky na příští rok.

Další velkou ranou pro segment běžek je právě probíhající válečný konflikt na Ukrajině. Jeden z největších výrobců lyží, který sídlí v ukrajinském Mukačevu, se již v roce 2020 potýkal s ničivým požárem, po kterém byla výroba do ledna 2022 pozastavena. Sotva se výroba znovu rozběhla, začala Ukrajina řešit jiné starosti 

Současná situace se bohužel podepíše i na výrobě běžek. A tak všem, kdo touží po novém vybavení, nezbývá než si trpělivě počkat a užít si hezké chvíle na stávajících lyžích nebo včas zamířit do půjčoven, případně se porozhlédnout v bazarové nabídce.

U nás v HAPPY SPORTU na pobočce v Čakovicích pro vás chystáme bezkonkurenční výprodej běžek. Dorazte v termínu 19.-21.5.2022 a nepropásněte šanci vybrat si vybavení tak, abyste mohli být letos ve stopě jako první. Vybavte se včas na příští sezónu!

Mohlo by vás také zajímat

Vybavte se v Happy Sportu na jarní prázdniny 2024

Paddleboardy

Jak vybrat dětské kolo

HAPPY VÁNOCE a pohodový prosinec – garance doručení, vánoční balíčky a další vychytávky

Potřebujete poradit?

Nyní jsme offline
PO-PÁ 10:00 - 18:00SO 9:00 - 15:00NE ZAVŘENO
774 493 483 dotazy@happysport.cz