Jak seřídit dětské lyže a jak o ně pečovat?

17. 10. 2020 / Pečujeme o lyže

Tak jako se staráte o své auto před delší dovolenou, stejně důležitě byste se měli věnovat i lyžím. Obzvlášť, když jde o ty dětské. Jak seřídit dětské lyže a jak o ně pečovat? Přečtěte si 3 nejdůležitější zásady.

Víte, co se děje s dětskými lyžemi dost často? 

Dětské lyže často pendlují z jednoho člena na druhého. Velmi často se používají napříč celou rodinou, a to v rámci několika let. V rozmezí dlouhých pauz. A to si hodně lidí neuvědomuje. Řeknou si, že lyže dobře sloužily jim, tak poslouží i synovi. A to je samozřejmě možné, ovšem za jedné jediné podmínky. Správného a pravidelného servisujak seřídit dětské lyže

Jak seřídit dětské lyže? Vázání dejte odborníkovi

Co je u dětských lyží a jejich servisu důležité? Nepodcenit nastavení vázání odborníkem na seřizovacím stroji. Děsně dlouhá věta, že. Ale děsně důležitá! Protože jen profík a stroj pozná sebemenší detaily. 

Tak například rozdíl mezi schopným malým lyžařem a naprostým začátečníkem je poměrně značný. Na seřizovacím stroji, co měří reálné vypínací síly, je však jistota, že bude vázání nastavené správně a že bude odhaleno jeho případné poškození. 

Proč by však mělo být vázání poškozené, když na lyžích dítě stálo vloni? Třeba kvůli jeho opotřebení, nebo po delším nepoužívání. Péči o dětské lyže proto nechte profíkům. Nejlepší servis dětských lyží je zkrátka ten, který opravdu pomůže. A pod to se v Happy Sportu klidně podepíšeme. 

Jaký vliv má kondice lyže na samotné lyžování? 

Jejich celková kondice je nesmírně důležitá a na samotné lyžování má obrovský vliv. Chcete vědět jaký? Když je lyže neudržovaná, tupá a není navoskovaná, je pro vaše dítě velmi těžké, aby se naučilo třeba jen základní plužení. 

Namísto toho správně servisované lyže mu dopřejí ideální podmínky pro to, aby je mohl lehce, jednoduše a hlavně bezpečně ovládat i v začátcích. Nedělejte to svým dětem těžší. Dopřejte jim kvalitně seřízené lyže z Happy Sportu. 

Vašim lyžím poskytneme tu nejlepší odbornou péči, díky níž budou obě prkýnka reagovat na každý pohyb dítěte. Zajímá vás, jak u nás servis probíhá? 

  • Provádíme ho na kvalitních a perfektně seřízených strojích.
  • Ručíme za šetrně upravené hrany a skluznici. 
  • Vázání seřizujeme na strojích s potvrzením, což se hodí právě pro děti, co míří na lyžák. 
  • Probíhá u nás již 30 let.

Klíčová témata ohledně správného servisu dětských lyží už znáte. Ale kdyby vás zajímaly podrobnosti, neváhejte se na nás obrátit. Buď na sociální sítě, nebo na e-mail dotazy@happysport.cz. Jsme tu pro vás a vaše zážitky z lyžování. 

Mohlo by vás také zajímat

Happy Sport půjčuje sněžné brusle Tomsen

Paddleboardy

Jak vybrat dětské kolo

Vybavte se v Happy Sportu na jarní prázdniny 2024

Potřebujete poradit?

Jsme online
PO-PÁ 10:00 - 18:00SO 9:00 - 15:00NE ZAVŘENO
774 493 483 dotazy@happysport.cz