Kam na lyže v ČR (nejzajímavější střediska)

30. 11. 2020 / Kam vyrazit

Každý správný lyžař určitě dopředu přemýšlí, kam vyrazí. Máme pro vás doporučení kam na lyže v ČR. Nechte se inspirovat a plánujte zimní dovolenou podle svých snů.

Kam na lyže tip č. 1: Monínec

Z Prahy na otočku 

Právě na tomto místě mají nejmodernější technologii na zasněžování, díky které dokážou zasněžovat i v teplotách lehce nad nulou. Takže pokud vás láká první lyžovačka už teď, doporučujeme právě Monínec

Ski areál najdete kousek za Prahou. Můžete tu zkrátka lyžovat z kraje sezóny nebo na začátku jara. A co si lidé chválí hned vedle brzkého sněhu? Skvělé zázemí pro celé rodiny

  • výborně udržované sjezdovky
  • lyžařské školy
  • dětské herny
  • kryté bazény

kam na lyže čr

Kam na lyže tip č. 2: Obří sud

Ráj pro rodiny s dětmi

Chystáte se letos na zimní dovolenou s malými dětmi? Zvolte Obří sud, kde jsou ideální sjezdovky pro rodiče s nejmenšími lyžaři. Objevíte tu nenáročné a široké sjezdovky, co přímo volají po tom, aby se na ně odvážili všichni začátečníci. 

Pokud jste ale profi lyžař, moc si to tu neužijete. Na všech čtyřech sjezdovkách tu vládne klid a dětský smích. Javorník nabízí:

  • modrou trať
  • ski cross
  • snowpark
  • dětskou školičku
  • trubkovou bobovou dráhu
  • dole pod sjezdovkami prostor na zaparkování obytňáku. 

kam na lyže črKam na lyže tip č. 3: Špindl

Nej ski areál pro všechny 

Špindlerův Mlýn je zkrátka perfektní volbou, pokud jedete s partou známých, mezi nimiž jsou mladé páry, chlapi sportovci, ženy, co mají rádi wellness a opalovačky na lehátku. Zkrátka tu najdete vše, co si od zimní dovči slibujete. 

Ski areál ve Špindlu má pro vás nejlepší sjezdovky v České republice a je to taková sázka na jistotu. Najdete zde vše, co lyžař potřebuje po stránce sportovní a zábavné. Jen myslete na to, že vysněná dovolená a veškerá nabídka je tu vykoupena vyšší cenou než jinde. Jste prostě v ráji Krkonoš.

kam ny laže čr

Oblíbě se tu těší hlavně večerní lyžování. Špindl se pyšní nejlépe osvětlenou sjezdovkou v ČR. Trať Hromovka je dlouhá až 1540 metrů, takže si jednu jízdu za svitu lamp a měsíce parádně užijete. Sjezdovky nejsou vše, kvůli čemu to zde lyžaři milují. Mezi oblíbené patří hlavně luxusní ubytování, ke kterému připadá lanovka zdarma. 

Kam na lyže tip č. 4: Černý Důl a Jánky

Že by neprobádaný kraj? 

Místní si je nemůžou vynachválit a když se jich zeptáte, kam letos jedou na lyže, odpoví: „Tak přece Jánky.“, „Na Čerňák, nee?“. Mají dopředu jasno a řekneme vám, proč. Najdete tu překrásnou krajinu, sem tam dřevěný srub a roubenku, svérázné místňáky, ale hlavně boží sjezdovky. 

V Černém Dole se táhnout krásné, klidné a především dlouhé tratě. Oba ski areály patří mezi klidná a pohodová střediska s dlouhou tradicí. Do Čerňáku i Janských lázní jezdí jak sportovci, tak rodiny s dětmi.

Sjezdovky jsou navíc propojené skibusem, díky kterému se můžete zdarma dopravit z jedné tratě na druhou. Takže nemusíte řešit, jak převážet lyže autem. A co se týče sněhu, když vám počasí zrovna nepřeje? Více než 60 % sjezdovek je tu vybaveno technickým sněhem, takže věříme, že si zalyžujete i z kraje sezóny.

Tak máte vybráno?

A co třeba lyžování v Rakousku?

Každopádně nezapomeňte, že nejsnadnější cesta na hory vede přes Happy Sport.

Začněte třeba v půjčovně.

 

 

Mohlo by vás také zajímat

Happy Sport půjčuje sněžné brusle Tomsen

Paddleboardy

Jak vybrat dětské kolo

Vybavte se v Happy Sportu na jarní prázdniny 2024

Potřebujete poradit?

Nyní jsme offline
PO-PÁ 10:00 - 18:00SO 9:00 - 15:00NE ZAVŘENO
774 493 483 dotazy@happysport.cz