ZaHRAdní zábava pro celou rodinu

04. 04. 2021

Patří mezi vaše představy o létě hřejivé paprsky, bazén, ale i znuděné pohledy dětí, co už omrzela houpačka i skákací hrad? Tohle léto může být i zábavné! Objevte netradiční hry na zahradu, díky kterým získáte pozornost celé rodiny a užijete si odpolední chvilky společně.

Jak zabavit děti v létě? 

Výhledy na léto jsou všelijaké, jedno je ale jasné. Kdo má zahradu, vezme ji útokem. Jenže až vás omrzí petanque nebo starý známý kroket, budete hledat nové venkovní hry pro celou rodinu. A co takhle pořídit kvalitní a dřevěné od českých, amerických nebo švédských výrobců? Některé se navíc vejdou i na skromnou zahrádku, ale hlavně 

  • rozvíjí pohybové schopnosti dětí, 
  • jsou jednoduché na pochopení, 
  • jen tak vás neomrzí, 
  • část využijete i mimo sezónu v chodbě. 

Zahradní hry pro děti i širší rodinu

Ono se řekne: Pojďme hrát něco společně. Jenže jak zaujmout děti, partnera i prarodiče jednou hrou? Jednoduše, vyberte si svého favorita z nejlepších her na zahradu a užijete si ne jedno odpoledne s celou rodinou. 

SPIN LADDER ORIGINAL je házecí hra, ale ne ledajaká. Určitě znáte házenou, kdežto tady se hází bolou, což jsou dva míčky spojené provázkem, který musíte omotat hodem okolo dřevěného žebříku. Už proto budete potřebovat trochu jiný grif, a hlavně trpělivost. Abyste vyhráli, musíte nasbírat 21 bodů, takže je stále o co hrát. 

Hra si získala obrovskou popularitu v USA a my věříme, že si najde nadšence i mezi vámi. Jde vyloženě o týmovou hru, která nevyžaduje moc prostoru a doma ji uložíte třeba pod postel. 

Spin ladder se hodí pro 2 hráče nebo celé týmy, jedna hra trvá cca 40 minut a zvládne ji i šestiletý rošťák.

ROLLORS se těší oblibě hlavně v USA a teď ji najdete i v Čechách! Jde o kombinaci několika her – bowling, petanque i horseshoes. Tudíž je to pořádná výzva, během níž rolujete dřevěné disky proti tyčce a vyhrává ten, co se jí přiblíží nejvíce. Svým charakterem je na turnaj jako dělaná.  

Tradiční americkou hru si užijete v jakémkoliv věku, ve dvou nebo v celých týmech a jediné, co k zábavě budete potřebovat, je tráva či písek. Jedna hra zabere tak 30 minut.

KUBB ORIGINAL pochází z Gotlandu, což je malinký ostrov v Baltském moři. Hra Vikingů osloví 2, ale klidně i 12 hráčů od nejmenších až po jejich prarodiče, kteří pochopí pravidla raz dva. Tradiční švédská hra vás okamžitě chytne, protože jde o tvorbu vlastní taktiky a přemýšlení o krok dopředu. Délka hry závisí na vaší šikovnosti :-), ale průměrně trvá 20 až 60 minut.

Cílem je shodit 6 kubbů kolíky, v průběhu se vyhnout králi. „Králíka“ posadíte na dřevěný zadek až v závěru. Balení má samozřejmě českou verzi pravidel, která pochopíte během chvilky a můžete se pustit do hraní.

HOOKBRUČ, čtěte prostě hok bruč, nadchne hlavně patrioty. Jde o českou hru, do níž se zamilujete nejen díky jednoduchým pravidlům, ale i nenáročnosti na prostředí. Ať už pojedete na chatu, nebo vyrazíte do parku, vezměte ji s sebou. Dokonce si ji zahrajete, i když venku prší. Stačí mít doma jen koberec, aby vám obruče nepadaly na tvrdou podlahu. 

Zakladatelé s ní přišli proto, aby děti naučili pravidla golfu. Takže pokud chcete s ratolestmi vyrazit za pár let na zelená hřiště, začněte u hookbruče. Jedna hra je tak na půl hodinky. 

Základní sada je pro 4 hráče, ale můžete dokoupit obruče a hrát třeba v 6. Hookbruč si oblíbí děti, rodiče, ale rozhýbe i babičku s dědou. 

CORNHOLE MINI SET vytáhne ze židle děti, rodiče i sousedy. V Americe je „hod kukuřičným sáčkem“ natolik oblíbený, že se dostal i k nám. Princip spočívá v jednoduchosti – házíte kukuřičným sáčkem na hrací desku a sbíráte body. 

Cílem je mít 21 bodů a trefit díru. To je snadné, že? A právě kvůli tomu si hra získala tolik fanoušků. Ostatně to zjistíte sami, až hru rozbalíte před dětmi, kamarády nebo na firemní akci. Stačí, abyste byli dva, ideální je to ve čtyřech. 

Hravé léto na zahradě i dovolené

Že máte v bytě jen terasu? Naše nové hry můžete vzít i do parku nebo na chatu a hodí se jak na vesnici, tak do města. A pokud vás omrzí hry v rodinném kruhu, uspějete s nimi i na grilování s kamarády či firemní akci. 

Do budoucna chystáme větší výběr, takže nás určitě sledujte i na sociálních sítích, kde vám dáme vědět jako prvním.  

 

TIP HAPPY SPORTU: Chcete hry vyzkoušet nebo vidět na vlastní oči? Navštivte nás v čakovické prodejně, kde vše omrknete, vyzkoušíte a vyberete pro rodinu to pravé a hravé na léto. 

 

Zážitky nenajdete jen u moře… Oživte těm nejmenším léto a pořiďte hry pro děti na zahradu, které si rádi zahrajete s nimi. Nebo je přibalíte do kufru, až pojedou na prázdniny u babičky a dědy.

Mohlo by vás také zajímat

Happy Sport půjčuje sněžné brusle Tomsen

Paddleboardy

Jak vybrat dětské kolo

Vybavte se v Happy Sportu na jarní prázdniny 2024

Potřebujete poradit?

Jsme online
PO-PÁ 10:00 - 18:00SO 9:00 - 15:00NE ZAVŘENO
774 493 483 dotazy@happysport.cz