OTEVÍRACÍ DOBA VE SVÁTEK Více

Důležité info: Vážení zákazníci, jsme povinni vám říci, že státem je určeno mít 1. a 8.5. zavřeno. Děkujeme za pochopení.

Méně

Kam na kolo s dětmi: Praha

Chcete si udělat rodinný výlet, ale nechce se vám cestovat? Vybrali jsme pro vás tři skvělé lokality vhodné pro malé cyklisty. Všechny jsou snadno dostupné MHD i autem a leží v blízkosti našich poboček. Tam si dětské kolo půjčíte a můžete ho rovnou provětrat.

1. Modřanská rokle a okolí

Modřanská rokle a okolní příroda nabízí úchvatné scenérie, které si vychutnají malí i velcí cyklisté, ale hodí se také pro rodinné vycházky. Lokalita je dobře dostupná jak autem, tak i městskou hromadnou dopravou.

Rodiče dětí, které na kole teprve začínají, ocení místní kvalitní a hlavně rovné cyklostezky. Nenajdete tu žádné protivné kopce, které by dětem cyklistické začátky znepříjemnily.

Pokud zaparkujete u Vltavy, můžete zkombinovat cyklovýlet s paddleboardem. U nás v půjčovně si půjčíte dětské kolo i paddleboard. Cyklostezku doplňuje naučná stezka se zajímavostmi o místní unikátní přírodě. Děti si mohou odpočinout na dětském hřišti vybaveném houpačkou, altánem nebo mašinkou. Na začátku stezky se můžete občerstvit v bufetu.

2. Cyklovýlet v Čakovicích a Kbelích

Nemusíte ani jezdit daleko. Pokud si půjčíte dětské kolo na pobočce v Čakovicích, můžete rovnou nasednout a jet. Zastavit se můžete v zámeckém parku Čakovického zámku, kde se nachází parádní dětské hřiště se spoustou zajímavých prvků. Případně můžete hned kousek od pobočky nastoupit na vlak a udělat si výlet do nedalekých Kbel, kde hned u zastávky můžete provětrat kolo a navštívit několik krásných dětských hřišť. V parku v Kbelích je dokonce i veřejné grilovací místo

kam na kolo s dětmi

3. Přírodní park Klánovice-Čihadla a zámecký park Dolní Počernice

Pokud si chcete udělat delší výlet, můžete z naší čakovické pobočky popojet autem do Počernic nebo Klánovic. Kdo má kolo doma, dostane se sem pohodlně i vlakem.

Přírodní park Klánovice-Čihadla nabízí rozmanité terény pro cyklistiku i procházky. Po cestě si děti mohou odpočinout na několika hřištích, která jsou skvěle vybavená a dobře udržovaná. Klánovický park je přírodní rezervací, spatříte tu unikátní rostliny a na rybnících také zajímavé druhy vodních ptáků. Místní příroda se nepodobá ničemu, na co v Praze narazíte. 

Cyklostezky v Klánovicích i Počernicích jsou příjemné, rovné a hodí se pro malé děti. Výlet je dobře dostupný autem i vlakem. Při cestě vlakem vystoupíte v zastávce Dolní Počernice, kousek od zámeckého parku. V něm můžete buď zůstat, projet si ho na kole, nechat děti odpočinout na krásném dětském hřišti a vyzkoušet si paddleboard na Počernickém rybníku. U rybníka najdete také restauraci s pivem z místního pivovaru. Pak se vydejte směrem do Klánovic, kde můžete nasednout na vlak pro cestu zpět. Nebo trasu obrátíte, vystoupíte v Klánovicích a v zámeckém parku výlet zakončíte. Pokud jedete autem, zaparkujete prakticky kdekoliv, v této části Prahy nebývá s parkováním problém.

4. Divoká Šárka

V blízkosti naší pobočky v Řepích se nachází unikátní přírodní rezervace Divoká Šárka s rovnými a kvalitními cestami pro malé i velké cyklisty. Občerstvit se můžete v několika bufetech nebo restauracích. Kaňon Divoké Šárky patří k nejkrásnějším místům v Praze. Po cestě narazíte také na dětská hřiště, kousek od koupaliště se nachází hřiště s altánkem, prolézačkami a houpačkami. 

Milovníci historie mohou vystoupat na hradiště z 9. století, odkud se nabízí nádherný výhled. Tam už ale kolo ponesete. Také zde můžete výlet zkombinovat s osvěžením u vody a vyzkoušet si paddleboard, a to na přírodním koupališti Džbán. Voda zde bývá studenější, ale není to nic, co by děti v letních měsících nezvládly, a jako bonus bývá nádherně čistá. Ideální je u koupaliště Džbán výlet začít nebo zakončit. Tady můžete zaparkovat a lokalita je také skvěle dostupná městskou hromadnou dopravou.

Jak vidíte, nemusíte cestovat daleko, abyste si užili krásy přírody a děti si jízdu na kole zamilovaly. Každý rodič totiž ví, jak důležité je v začátcích správně vybrat lokalitu. Každá zmrzlinka, vodní osvěžení nebo minuta odpočinku na zajímavém hřišti totiž dětem vytváří vzpomínky, které si s cyklistikou spojí. A do pedálů se příště opřou s o to větším nadšením.

Dětská kola (i paddleboardy) půjčíte na všech pobočkách Happy Sportu, které se nachází blízko těchto krásných lokalit.

Mohlo by vás také zajímat

Happy Sport půjčuje sněžné brusle Tomsen

Paddleboardy

Jak vybrat dětské kolo

Vybavte se v Happy Sportu na jarní prázdniny 2024

Potřebujete poradit?

Nyní jsme offline
PO-PÁ 10:00 - 18:00SO 9:00 - 15:00NE ZAVŘENO
774 493 483 dotazy@happysport.cz