OTEVÍRACÍ DOBA VELIKONOCE Více

Důležité info: Vážení zákazníci, v době velikonočních svátků od 29. 3. - 1. 4. 2024 máme všechny pobočky uzavřené. Děkujeme za pochopení.

Méně

Sníh existuje, aneb 5 tipů, kam na hory za sousedy

23. 01. 2020 / Kam vyrazit

Zprávy z českých luhů a hájů: Se sněhem to u nás vypadá dost bídně, proto jsme se vydali hledat za hranice. U sousedů je sněhu dost, takže jsme dali dohromady 5 tipů na střediska, která nabízí skvělé podmínky a za podobnou cenu jako u nás.

1. Ráj pro lyžaře i sáňkaře

Chcete si užívat každý den na jiné sjezdovce? V areálu Ski Amadé si na jeden skipas zalyžujete klidně na 760 sjezdovkách (když to stihnete). 

Ski Amadé leží kousek od Salcburku, ve výšce 2080 metrů nad mořem, a právě v zimě je to hotový ráj. Na své si tu přijdou lyžaři, snowboarďáci, běžkaři i sáňkaři. A když vás omrzí sportování, vychutnáte si rakouské dobroty – sýry, vína a uzeniny, zajdete do sauny, lázní nebo se projedete v saních, co tahají koně… Obrázek jak z pohádky.   

Vezmeme to ale popořadě. První, co každého lyžaře zajímá, je cena skipasu. Tu zjistíte jednoduše na stránkách střediska. Stačí si jen vybrat oblast, která se vám zalíbí a hned se dostanete k přehlednému ceníku. Na webu nabízejí i výhodné balíčky na víkend, pro určitý počet lidí.

A kam složit hlavu? Záleží, jestli je vám příjemnější hotel, pronajatý byt, nebo celý rekreační dům pro partu přátel. Tady si najdete to svoje, ať už jedete s kamarády, rodinou nebo partnerem.

Do Ski Amadé se dostanete pohodlně letadlem, vlakem i autem. Poslední možnost bude asi nejčastější, proto vám poradíme, kudy je to nejlepší. Z Prahy do Radstadtu dojedete za 5 až 6 hodin. Nejrychlejší trasa vede přes České Budějovice, Linec, Salzburg a pak už je to do cíle coby kamenem dohodil.

Za naftu dáte na cestu tam i zpět zhruba 2 000,- a nejlepší bude, když vyjedete brzy ráno. To jsou na cestě z Prahy nejmenší kolony a v cíli budete třeba už na oběd. 

Nezapomeňte na dálniční poplatky. Desetidenní vychází na 9,40 eur.

Jinak všechno najdete na oficiálním webu.

2. „Cítím ledovec“

Zůstaneme ještě chvíli v Rakousku a vydáme se na ledovec. Právě tam je jistota, že sníh nezmizí. A jestli jste otrávení ze zablácených kopců českých hor, vydejte se na ledovec Zell Am See-Kaprun. Leží u křišťálových jezer na okraji Národního parku Hohe Tauern.

Ledovec nabízí nejrůznější možnosti od lyžování, přes krásné procházky zimní krajinou až po výlety lodí po jezeře Zeller See. Navíc, pokud jste teď prošvihli termín dovolené nebo na jarní prázdniny vyrážíte jinam, na ledovci je hlavní sezóna až do května.

Sjezdovky tu měří až 400 km a vedle nich si užijete i snowparky, superpipe či freeride. Na hoře Schimmitenhöhe je pak ideální prostor pro rodiny a procházky na vyhlídky. Okolní svět je z hory jako na dlani.

Do areálu se dostanete autem, doporučujeme jet opět přes Mnichov, odkud to sem trvá už jen 2 a půl hodiny. U pokladen pak stačí koupit jeden skipas, na který navštívíte různé oblasti. Vše o trasách a cenách najdete tady nebo na oficiálních stránkách oblasti.

3. Malebné Bavorsko a jeho sjezdovky

Chcete se letos naučit poslední triky na prkně, závodit s kamarády na lyžích, nebo se radovat z plužení dětí? V oblasti, kterou vám představíme, si užijete všechny scénáře a kolem už bude jen krásná příroda. Stačí se rozjet trochu víc na sever a vydat se k sousedům do Německa. A jak že se středisko jmenuje? Bolsterlang-Ofterschwang.

Jde o lyžařskou oblast, kde je sněhu habaděj. Navíc tu objevíte sjezdovky, co jsou 35 kilometrů dlouhé a vybere si z nich každý. Jsou tu totiž všechny stupně obtížnosti a také vhodná místa pro rodiny s dětmi. 

Po náročném dni si odpočinete v horských chatách, které nabízejí místní vdolky, bílé klobásy a samozřejmě i pivo.

Jak se ale dostat na všechny ty sjezdovky? Stačí jeden lyžařský pas, který seženete v areálu, cenu najdete už tady, a pak jen nasednout do auta a vyrazit. V areálu nechte auto klidně zaparkované, mezi sjezdovkami jezdí totiž kyvadlový autobus, který vás přiblíží z jedné oblasti do druhé za 7 minut (jezdí každou hodinu).

A co na vás čeká vedle sjezdovek?

  • funparky a crossový areál,
  • lyžařské školy,
  • a celý areál pro dětské lyžaře.

Na místo dojedete opět autem a vejdete se do 6 hodin. Za nejrychlejší trasu s obvyklým provozem se bere cesta z Prahy, přes Plzeň, Řezno a Mnichov. Cesta tam i zpět vás vyjde cenově přibližně stejně jako do Rakouska.

4. Trocha toho soukromí a klidu

Kdo má rád svůj klid, ticho přírody a nesnáší přejeté lyže ve frontě, bude se mu líbit německé středisko HörnerDörfer. Lyžařský areál se nachází v Bavorsku a skládá se z pěti středisek, co jsou kousek od sebe.

Tohle místo je ideální pro ty, kteří razí heslo, že zimní dovolená nemusí být vždy jen na profláklém místě s hromadou turistů. Sníh a lyžovačku si užijete i tady, kde je spousta možností k odpočinku.

Na své si přijdou závodníci, profi snowboarďáci i začátečníci, co si párkrát sjedou kopec a zajdou silnou čokoládu do chaty.

Skipas na 3 dny pořídíte už za cca 100 euro a pak můžete rovnou na sjezdovky, co měří 85 km.

Koho makačka omrzí, může ji vyměnit za aquapark Wonnemar nebo příjemnou procházku po okolí. A že je na co koukat… takže běžkaři, výbavu s sebou!

Na místo se z Prahy opět dostanete za 6 hodin. A když už tu budete, co takhle udělat si výlet do Švýcarska. Nedaleko se nachází třeba město Kostnice a nádherné jezero Bodensee.

5. Nízké Tatry, vysoké nároky

Nechce se vám jezdit do Německa, Rakouska a raději si popovídáte se sousedy, kterým dobře rozumíte? Vydejte se za humna do Nízkých Tater, Jasná-Chopok. Středisko se nachází v horách, které jsou součástí národního parku NAPANT. Čerstvý vzduch a krásné prostředí si tu zamilujete na první dobrou.

Na lyžovačku se dostanete pohodlně autem, nebo vlakem. Opět vám cesta zabere nanejvýš 6 hodin, a ještě se můžete stavit u obrovského hradu Ružomberok.

Jasná je v současné době největší lyžařské středisko na Slovensku a lidmi se to bude jen hemžit. Ovšem žádné strachy – na 50 kilometrech různých tras se davy rozmělní a vy budete mít pré. Můžete si vybrat z lehkých, středních a těžkých sjezdovek, pro odvážné tu jsou i freeride zóny.

Ceny skipasů najdete na webu střediska Jasná a ubytování seženete i na místě. Kdo by však chtěl mít jistotu, může mrknout na nabídku krásných chaloupek a roubenek.

V současné době jsou sjezdovky plné sněhu, ale kdyby vás zima přece jen omrzela, zahřejete se v aquaparku Tatralandia, který je kousek od Liptovského Mikuláše. Nebo zvolíte relax v restauraci a vychutnáte si halušky, kapustnici a další speciality.  

Věříme, že vyberete ideální místo a užijete si zimu podle svých představ. A kdo chce vyrazit na poslední chvíli a nemá zrovna lyže nebo potřebuje kvalitní servis, rádi pomůžeme. Najdete nás v Praze i v Hradci Králové.

Mohlo by vás také zajímat

Vybavte se v Happy Sportu na jarní prázdniny 2024

HAPPY VÁNOCE a pohodový prosinec – garance doručení, vánoční balíčky a další vychytávky

Jak vybrat dětské kolo

Potřebujete poradit?

Nyní jsme offline
PO-PÁ 11:00 - 19:30SO 10:00 - 17:00NE 10:00 - 18:30
774 493 483 dotazy@happysport.cz