Toužíte po nových běžkách? Obrňte se trpělivostí

11. 05. 2020 / Tipy a rady

Běžky zažívají v posledních letech své znovuzrození a díky opatřením v souvislosti s pandemií Covidu 19 se během uplynulých zimních období staly doslova fenoménem. Na to, aby se dalo vyrazit do stopy, není potřeba tolik zkušeností jako na sjezdovky, a navíc v době zavřených lyžařských areálů to bylo právě běžkování, které umožnilo lidem užít si zábavu na horách.

A tak klasickou techniku i bruslení oprášily stovky sjezdařů a ti, které příznivé sněhové podmínky minulé sezony vytáhly z teplých domovů, začali s nadšením objevovat kouzlo klasického lyžování. A strhla se poptávka po běžeckém vybavení a běžky došly i v půjčovnách.

Za nedostatkem zboží je covid i válka

Covidová pandemie bohužel významně zasáhla nejen do výrobních procesů kvůli omezením, karanténám a vysoké nemocnosti, ale na výrobě se projevil i nedostatek některých materiálů, v tomto případě zejména plastů.

Výrobce naší oblíbené značky Sporten hlásí v této souvislosti, že právě všechny vyjmenované faktory v kombinaci se zvýšenou poptávkou po vybavení vyvolaly na trhu nedostatek v celém běžeckém sortimentu a málo zboží pravděpodobně bude i v následující sezoně 2022/23.

Komplikují se i dodávky na příští rok.

Další velkou ranou pro segment běžek je právě probíhající válečný konflikt na Ukrajině. Jeden z největších výrobců lyží, který sídlí v ukrajinském Mukačevu, se již v roce 2020 potýkal s ničivým požárem, po kterém byla výroba do ledna 2022 pozastavena. Sotva se výroba znovu rozběhla, začala Ukrajina řešit jiné starosti 

Současná situace se bohužel podepíše i na výrobě běžek. A tak všem, kdo touží po novém vybavení, nezbývá než si trpělivě počkat a užít si hezké chvíle na stávajících lyžích nebo včas zamířit do půjčoven, případně se porozhlédnout v bazarové nabídce.

U nás v HAPPY SPORTU na pobočce v Čakovicích pro vás chystáme bezkonkurenční výprodej běžek. Dorazte v termínu 19.-21.5.2022 a nepropásněte šanci vybrat si vybavení tak, abyste mohli být letos ve stopě jako první. Vybavte se včas na příští sezónu!

Mohlo by vás také zajímat

Happy Sport půjčuje sněžné brusle Tomsen

Paddleboardy

Jak vybrat dětské kolo

Vybavte se v Happy Sportu na jarní prázdniny 2024

Potřebujete poradit?

Nyní jsme offline
PO-PÁ 10:00 - 18:00SO 9:00 - 15:00NE ZAVŘENO
774 493 483 dotazy@happysport.cz