Kde se lyžovalo v sezóně 20/21?

26. 02. 2021 / Kam vyrazit

Evropské země se k otázce zimní sezóny postavily trochu přísně. Přesto se však našlo pár míst, kde si lyžaři přišli na své. A my vám je teď všechny připomeneme.

Letem lyžařským světem 

Před Vánoci se kromě Švýcarska lyžovalo třeba v Polsku, Česku a na Slovensku. Po Vánocích se lyžaři vydávali do Švédska, Bulharska či na Slovinsko. A v březnu se vleky rozjely i v Německu.  

Česko

Jak to bylo u nás? Lanovky a vleky jely dohromady 9 dní. Od 27. prosince loňského roku vláda nařídila uzavření skiareálů. A bylo vymalováno. Během zimních měsíců fungoval „Rolbováček,“ což je lano s talíři z pomy, kterými se lyžaři nechávali vyvážet za rolbou či skútrem. Takto se lyžovalo v Kopřivné pod Pradědem, Hlubočkách, Rejdicích nebo v Olešnici na Moravě a ve Filipovicích. 

Slovensko

U našich sousedů to bylo volnější. Na horách jste mohli lyžovat až do konce roku. Ovšem od Silvestra se areály uzavřely. 

Polsko

V Polsku se dalo lyžovat v podstatě celou sezónu. Areály tu byly otevřené až do 20. března a Češi mohli na území vstoupit s negativním testem nebo absolvovat 10denní karanténu.

Rakousko

A jak to bylo s lyžováním v Rakousku? Do Vánoc jsme si mohli užívat areály všichni, ale po svátcích zde mohli lyžovat jen místní. 

Švýcarsko 

Ve švýcarských horách byly areály otevřené podle rozhodnutí jednotlivých kantonů. Lyžování tu bylo možné bez problémů až do 15. ledna, kdy se zavedla karanténa. Nicméně pokud člověk zůstal v povinné izolaci, mohl pak bez problémů na svah. 

Bulharsko

V Bulharsku se lyžovalo celkem hladce. Areály byly totiž otevřené a pro vstup do země stačil jen antigenní test. 

Slovinsko

Slovinsko mělo otevřenou většinu lyžařských areálů, a to od soboty 23. ledna, kdy jste mohli na sjezdovku s negativním testem, který byl starý nanejvýš jeden den.  

Švédsko 

Tato země byla opravdu vstřícná. Vstoupit šlo totiž bez omezení a většina areálů měla otevřeno. 

Chápeme, že podmínky nebyly ideální a narozdíl od předchozích zimních sezón jste museli díky všem omezením za sněhem cestovat dál. Milovníci lyžování si však i v této nevydařené sezóně mohli užít zasněžené svahy. Dokonce i po přísném lockdownu šlo lyžovat bez problémů třeba ve zmíněném Polsku, Slovinsku či Bulharsku. Jsme rádi, že jste si svá místa na lyžování a běžkování našli a věříme, že příští sezóna bude už jako za starých časů.

Mohlo by vás také zajímat

Happy Sport půjčuje sněžné brusle Tomsen

Paddleboardy

Jak vybrat dětské kolo

Vybavte se v Happy Sportu na jarní prázdniny 2024

Potřebujete poradit?

Jsme online
PO-PÁ 10:00 - 18:00SO 9:00 - 15:00NE ZAVŘENO
774 493 483 dotazy@happysport.cz