3 důvody, kvůli kterým byste měli zkusit běžky

16. 11. 2020 / Tipy a rady

Sledujete novinky na trhu s běžkami? A víte, co je na oblíbeném sportu nejlepší? Tak zpozorněte, tohle bude rajón pro běžkaře, ale i pro ty, co mají rádi kardio, dynamiku a vychytávky zimní výbavy.

Náhrada za výkonnostní běhání

Jestli je něco trendy na běžkování, tak je to právě příklon k výkonnostnímu běhání. Léto a teplejší podzim už jsou dávno za námi a hodně lidí teď hledá alternativu k aerobním sportům jako je běhání, cyklistika nebo brusle… A právě běžecké lyžování je ideální variantou, během které začne dělat tepovka přesně to, co od kardio cvičení očekáváte.

Oblíbený sport se stal hitem a díky tomu se lidé začínají zajímat o výkonnostní pojetí běžek. Vedle profíků ho objevují i začátečníci. Běžecké lyžování vám dá zkrátka pěkně do těla a pokud jste začátečník a chcete si máknout, nejlepší volbou je skate – bruslení. Tento styl je jednodušší a méně náročný na přípravu vybavení, jelikož není potřeba kupovat stoupací vosky. Postačí jen péče skluzným voskem.

Skin, odraz za všech podmínek 

Kdo tu má zkušenosti s během na lyžích takzvanou klasikou, je pro vás sice jednodušší oprášit styl, ale pak je tu jedno úskalí, a to správná příprava lyží před i během sportu. Tou je samozřejmě perfektní volba mazací komory a její ošetření stoupacím voskem. Bez toho byste se neodrazili a běh by nebyl možný. 

Pokud si tedy nejste jistí volbou správného vosku a nevíte, kdy ho použít a kde přesně mazací komoru hledat? Žádné strachy. Výrobci pro vás mají řešení, jakým jsou běžky se SKINEM, což je vkládaný tulení pás do skluznice, díky němuž se odrazíte takřka za všech podmínek. Ten je mnohem účinnější než běžky se šupinami.

Jediným zádrhelem je patřičný výběr modelu a správné délky. Někdo má třeba obavy z dostatečného skluzu a po peripetiích s protiskymek se není čemu divit. Ale věřte nám, že tuto technologii používají také opravdová běžecká esa. Třeba při tréninku, ale i ten se přece počítá. 

Novinky ze světa běžkování

Posledním důvodem jsou pak novinky na trhu, které Happy Sport nabízí. My tu rozhodně nespíme a neustále nabídku běžek rozšiřujeme. Mrkněte a vyberte si běžky pod stromeček. Vždyť o svátcích už můžete brázdit zasněžené vrcholky hor a užívat si ticho, štiplavý sníh v nose a potom to zasloužené teplo u krbu. 

A co vy? Dáte letos šanci běžeckému lyžování a objevíte krásu hor z jiné perspektivy?

Podívejte se kam na běžky a jak běžky vybrat.

Mohlo by vás také zajímat

Happy Sport půjčuje sněžné brusle Tomsen

Paddleboardy

Jak vybrat dětské kolo

Vybavte se v Happy Sportu na jarní prázdniny 2024

Potřebujete poradit?

Jsme online
PO-PÁ 10:00 - 18:00SO 9:00 - 15:00NE ZAVŘENO
774 493 483 dotazy@happysport.cz