OTEVÍRACÍ DOBA VE SVÁTEK Více

Důležité info: Vážení zákazníci, jsme povinni vám říci, že státem je určeno mít 1. a 8.5. zavřeno. Děkujeme za pochopení.

Méně

Půjčovna skialpy: vyzkoušejte skitouring

07. 02. 2022 / Tipy a rady

Happy Sport půjčovna skialpy nabízí už léta. Máme bohaté zkušenosti. Velký výběr vybavení a proškolený personál, který ochotně poradí.

Patříte k pokročilým skialpinistům, kteří vědí, co chtějí?

Zamiřte rovnou do půjčovny.

Nenáročné výlety po horách: už znáte skitouring?

Při skitouringu chodíte po zasněžených horách s lyžemi na nohou. Nestojíte ve frontě, nevysedáváte na lanovce, ale dáváte si do těla při náročném výstupu. Stoupáte do kopce a užíváte si výhledy. Se skialpovým vybavením se nemusíte omezovat na čím dál víc přelidněné sjezdovky a areály, můžete vyrazit do přírody.

V terénu musíte ovšem vždy dbát v první řadě na bezpečnost. Pokud se vydáváte do volného terénu, pořiďte si lavinovou výbavu a držte se platných doporučení.

Nicméně, pro pohodový výlet po krásách Krkonoš či Jizerských hor hned lavinový batoh nepotřebujete. Stejně jako nepotřebujete drahou permanentku.

Happy Sport: půjčovna skialp

Právě pro takové výlety se skvěle hodí půjčovna. Skialpy si vyzkoušíte, náš vyškolený personál vám poradí a sami se rozhodnete, kam a kdy vyrazíte. Když vás skialpinismus nadchne, můžete si u nás vybavení koupit nebo použít celoroční výpůjčku skialp.

Půjčovna skialp: co potřebujete vědět před návštěvou?

Než zamíříte do půjčovny, skialpy si můžete předem vybrat. Přečtěte si některý z našich článků, podívejte se do e-shopu, co nabízíme. Nebo můžete všechno nechat na obsluze půjčovny. Skialpy umíme, poradíme, vybereme ty ideální pro vás.

V první řadě se rozhodněte, jaké si chcete půjčit vázání. Více o vázání na skialpy si přečtěte v našem podrobném článku. Na tomto místě uveďme jen to nejdůležitější.

půjčovna skialpy

Vázání na skialpy: základní informace

Rámové vázání se zvedá celé s botou a je podstatně těžší. Při výstupu se víc namáháte. Ale nemusíte investovat do nových bot a sjezd dolů si užijete na vlas stejně jako na sjezdových lyžích.

Naproti tomu pinové vázání se používá se speciálními skialpovými botami, které samozřejmě v půjčovně také nabízíme. S tímto typem vázání zvedáte při výstupu pouze botu, vázání zůstává na místě. Výstup je tak snazší a celá sestava je lehčí.

Ačkoliv dnešní pinová vázání bývají vybavena téměř všemi bezpečnostními prvky, přece jen spojení lyže s botou nikdy není tak dokonalé, aby umožnilo agresivní jízdu ve freeridu.

Nechte si poradit od personálu naší půjčovny. Skialpy nejsou věda, ale když nám prozradíte program svého vysněného výletu, najdeme pro vás ideální vybavení.

Skialpové lyže a boty

Na našem blogu se věnujeme výběru vybavení na skialpy podrobněji. V naší půjčovně najdete opravdu hodně modelů, nabízíme klasické značky jako Atomic nebo Völkl, ale také značky, které se víc zaměřují právě na skialpinisty a freeridery jako Majesty nebo Scott.

půjčovna skialpy

Při výběru vybavení vždy zohledněte, kam se chystáte. Do volného terénu pokrytého prašanem doporučujeme vždy lavinovou výbavu. Jinak je pro vás zásadní, zda budete více chodit nahoru nebo sjíždět dolů, podle toho volte lyže i boty. Obecně platí, že při výstupu více oceníte lehké boty i lyže, po cestě dolů zase potřebujete pevnější boty a tvrdší lyže, které jsou zákonitě těžší. Vždy je to o kompromisu. Proto se vás v naší půjčovně skialp budeme hodně ptát.

Zásadní součástí skialpového vybavení jsou samozřejmě pásy, které nalepíte na skluznice. Ty zajistí, že lyže cestou nahoru nekloužou. Před sjezdem je odlepíte a schováte pod bundu. Aby pásy dobře fungovaly, je třeba se o ně starat, impregnovat je a sušit. To vám ale v půjčovně skialp rádi vysvětlíme.

Mezi naše hlavní výhody patří skvělý servis a příjemný personál. Díky pořadovému systému navíc nemusíte stát ve frontě. Vezmete si lísteček a jdete se projít po prodejně nebo odložit ratolesti do dětského koutku.

Pokud chcete vyzkoušet skialpy, zamiřte do Happy Sportu a nechte to na nás.

Mohlo by vás také zajímat

Happy Sport půjčuje sněžné brusle Tomsen

Paddleboardy

Jak vybrat dětské kolo

Vybavte se v Happy Sportu na jarní prázdniny 2024

Potřebujete poradit?

Jsme online
PO-PÁ 10:00 - 18:00SO 9:00 - 15:00NE ZAVŘENO
774 493 483 dotazy@happysport.cz